Zidine od priča

Pripovjedačice iz Društva hrvatskih pripovjedača i pripovjedačica koje djeluje pod udrugom Kreativni studio “Logos”, u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, u subotu 19. studenoga 2022. u čitaonici Narodne knjižnice Grad organizirali su pripovjedni događaj “Zidine od priča” gdje su pripovijedali kraće priče namijenjene djeci i odraslima.

Nekada su se zidine gradile kako bi se zaštitili od neprijatelja, ali ovim događajem udruga želi potaknuti toplu ljudsku komunikaciju kroz svakodnevne priče, jer svatko od nas je jedan gradivni element, jedan kamen u zidinama zbog kojeg ovaj svijet može biti bar malo bolje i ljepše mjesto.

“Zidine od priča” povezuju i spajaju, one pozivaju na međusobnu komunikaciju. Priče pronalaze put do svakoga srca jer ipak su sva bića satkana od priča, rečenica je to koja sadrži “lajtmotiv” za angažman Društva u svim aktivnostima koji provode, pogotovo za prvi hrvatski studij pripovijedanja. Sve priče koje nose iskru svog autora ili pripovjedača, koje su satkale neko biće, traže da budu ispričane. Priče traže angažman u primatelju/slušatelju i tako, u činu prepoznavanja, u osjećaju “kao da i nama pripadaju oduvijek” stvara se neraskidiva veza u zajednici koja živi isti cilj.

Pripovijedale su: Jasna Held, Andreja Krenek, Sandra Goreta, Martina Hranj, Ivana Šalinović i Ivana Zrilić.

A o događaju su pisali:

https://www.liberoportal.hr/…/dubrovacke-knjiznice…

https://www.zupcica.hr/…/6344-drustvo-hrvatskih…

https://zupanet.hr/…/zidine-od-prica-pripovjedni…/

https://radio.hrt.hr/…/zidine-od-prica-za-djecu-i…

https://narodna.dkd.hr/…/drustvo-hrvatskih-pripovjedaca…

https://dubrovnikevents.info/…/pripovjedni-dogadaj…/

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/…/drustvo…