Predstavljanje knjige u Kući pripovijedanja i priča

Piše: Marijana Mrvoš

Kuća pripovijedanja i priča otvorila je svoja vrata u veljači 2022. godine. Mjesto je to susreta onih koji žele spoznavati, učiti, razvijati se i zabavljati na temljima umjetnosti pripovijedanja, priče i kreativnog stvaralaštva.

Kuća svakog mjeseca ugošćava, na stručno obrazovanje, treću generaciju polaznika prve godine Prvog hrvatskog studija pripovijedanja. Kroz tjedan, svima koji žive u Varaždinu, a osobito mladima, nudi, između ostalih i kreativne radionice pisanja fantastične priče i bajke koje se mogu prilagoditi za lutkarsku predstavu ili pripovjedni nastup.

Ovog četvrtak 12. svibnja 2022. Kuća ugošćava majstoricu pripovjedačicu i spisateljicu Ivanku Ferenčić Martinčić. Ivanka dolazi u goste sa svojim romanom prvijencem za odraslu publiku Krv mojih predaka.

Ne znamo je li Ivanka pohađala kreative radionice iz pisanja fantastičnih priča, jer je njen roman u žanru fantasy romana, ali što god da je radila zasigurno je dobro prigrlila i izvještila svoj talenat. Roman je objavljen 2021. godine kod nakladničke kuće Innamorata iz Zagreba.

Ako još niste čitali roman reći ćemo da je glavna junakinja romana i Nolie Rathbone čuvarica iz Reda vitezova čuvara i Evelyn Carnaham knjižničarka na zadatku. Nolie pripada staroj obitelji iz Reda vitezova čuvara, no, od djetinjstva je prati zao glas. Usprkos tome što je uvježbana i predana čuvarica te vrsna knjižničarka nije prihvaćena ni među svojima niti među tuđima.  Ostalo ili barem nešto više saznat ćete na predstavljanju.

I kamo bi knjižničarka Nolie/Evelyn kao i njena autorica Ivanka radije svratile nego u Kuću pripovijedanja i priča. Dođite i popratite predstavljanje knjige koje se održava 12. svibnja 2022. godine s početkom u 19 sati na adresi Graberje 21A, Varaždin.

Ako ne stignete u Varaždin na predstavljanje knjige svratite u lokalnu knjižnicu i provjerite možete li posuditi knjigu ili se počastite istom. Poveznica na link je  https://innamorata.hr/proizvod/krv-mojih-predaka-ivanka-ferencic-martincic/

P.S. Svima vama koji ćete biti na predstavljanju savjetujem da “potegnite Ivanku za jezik” da podijeli pokoji detalj iz nastavka ili nagovoriti nekog od likova npr. Luciana Blackthorna da je on potakne.