Državna smotra u pripovijedanju djece i mladih „Logos 2022“

28. travnja u Varaždinu je, u organizaciji Kreativnog studija „Logos“ i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, održana 4. Državna smotra u pripovijedanju djece i mladih „Logos 2022“.  Na Smotri su mladi pripovjedači svoje znanje i vještine te ljubav prema pripovijedanju i usmenoj riječi predstavili u tri skupine:

– od 1. do 3. razreda OŠ

– 4 . razred OŠ

– od 5. do 8. razreda OŠ

Prosudbeno povjerenstvo koje su sačinjavali profesionalne pripovjedačice Elizabeta Alković i  Marijana Mrvoš, učenici 7. razreda OŠ Manuela Hranj i Marin Alković, Aleksandra Damjanić, prof. i predsjednica dr. sc. Martina Hranj poslušali su 31 izvedbu i preporučili dodjelu tri nagrade po skupini za najcjelovitijeg, najperspektivnijeg i najšarmantnijeg pripovjedača.

Prosudbenom povjerenstvu izbor nije bio lagan jer su svi sudionici pokazali visoki stupanj spremnosti odabirom priča te vještinom i umijećem pripovijedanja. Izbor priča bio je raznovrstan i bogat a jedna sudionica se predstavila autorskom pričom.  

U 1. skupini, 1. do 3. r. OŠ najuspješnija pripovjedačica bila je Anja Bašić iz OŠ Šime Budinića, Zadar, mentorica Nina Dokoza. U 2. skupini, 4. r. najuspješniji pripovjedač bio je Tomislav Barać, OŠ Kajzerica Zagreb, mentorica Danijela Cerjan. U 3. skupini 5. do 8. r. najuspješniji pripovjedači bili su Petar Jurković, 5. r., Čakovec, mentorica Densi Radovan te Bruna Bošnjak, 7. r., Samobor, mentorica Blaženka Mavrić Vadija.

Kako su ove godine mladi pripovjedači i pripovjedačice bili odlično pripremljeni i uspješni u svojim scenskim nastupima, Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je posebno pohvaliti one koji su se istaknuli:

u 1. skupini: Tadej Brčić kao najšarmantniji pripovjedač, Antonio Škvorc, kao najperspektivniji pripovjedač; u 2. skupini: Mihaela Hranj kao najšarmantnija pripovjedačica, Ela Manhard kao najperspektivnija pripovjedačica; u 3. skupini Patricia Romić kao najperspektivnija i najoriginalnija pripovjedačica te Matija Švenda kao najšarmantniji pripovjedač.

Vjerujemo da će sudionici sa Smotre ponijeti iskustvo snage umjetničkog pripovijedanja i usmene riječi, atmosferu zajedništva i podrške te poticaj za daljnji rad i napredovanje jer u svima postoji veliki potencijala a iskustvo pripovijedanja ih snaži i jača za izazove odrastanja i odrasle dobi.

Osim grada Varaždina Smotru su podržale izdavačke kućae i nakladnici Alfa, Nika, Moja knjiga – Katarina Zrinski i Znanje te Slastičarnici Šešet koja se pobrinula za slavljeničku tortu.