Pripovjedači i njihove strasti

Piše: Marijana Mrvoš

Kad postanete pripovjedač i kad priče krenu plesati (igrati) u vašem životu tako one pobuđuju i osnažuju i druga kreativna područja stvaranja i djelovanja. Osim pripovijedanja kolege se ostvaruju i u poljima kao što su spisateljstvo, ekspresivna art terapija, pedagogija, dramski odgoj, gluma, ples, fotografija, likovno i glazbeno stvaralaštvo.

Predstavljamo pripovjedačke i ine strasti kolegica Elizabete Alković i Ivanke Ferenčić Martinčić.

Elizabeta Alković pripovjedačica je i praktičarka ekspresivne art terapije. Ovih je dana gostovala u televizijskoj emisiji Na rubu znanost koja u eteru HRT živi već dvadesetak godina.  S urednikom i voditeljem emisije Krešimirom Mišakom Elizabeta razgovara o svojoj ljubavi prema igri i ekspresiji, svojim spoznajama i uvidima do kojih je došla u višegodišnjem radu kao medicinska sestra na odjelu intenzivne njege, o otkriću ekspresivne art terapije i o pripovijedanju.

Emisiju možete pogledati na Youtube kanalu HRTa: https://youtu.be/dgPzjfFAwMg.

Ivanka Ferenčić Martinčić majstorica je pripovjedačica, književnica i knjižničarka. Osim pripovijedanja pisanje je njena strast. Do 2021. godine objavila je više djela za djecu, no 2021. godine naklada Innamorata objavila joj je roman prvijenac za odraslu publiku pod naslovom Krv mojih predaka. Tražite li ovih dana fantasy roman, i to dobar roman, potražite Ivankin i bit će te nestrpljivi u očekivanju njegovog nastavka a vila čarobnica nam je prišapnula da je nastavak pri kraju pisanja, nadamo se i skorog objavljivanja.  

Poveznica na Innamorata web stranicu: https://innamorata.hr/proizvod/krv-mojih-predaka-ivanka-ferencic-martincic/

Photo by Katya Wolf from Pexels