Treća generacija Prvoga hrvatskog studija pripovijedanja

Iza nas je već 3. sesija (vrijeme leti!) Prvoga hrvatskog studija pripovijedanja koji u trećoj generaciji broji čak 23 polaznika – grupa je to predivnih ljudi različitih profila, dobi, profesija… sa zajedničkom ljubavi i entuzijazmom prema priči i pripovijedanju!

Listopadsko druženje i prvu sesiju (23. 10.) započeli smo u hibridnome obliku – uživo i online. Na putovanje nas je povela vrsna mentorica, motivatorica, voditeljica i osnivačica studija dr. sc. Martina Hranj.

Uvodnim predavanjem u priču i pripovijedanje uvela nas je doc. dr. sc. Jasmina Dvorski interaktivnim izlaganjem o tome je li pripovijedanje (storytelling) samo pomodarstvo ili tradicionalna vještina, nakon čega su nas voditeljice Centra za terapiju igrom “Tigrom” Kristina Vučinić i Irena Peroš Grgos zanimljivim dramskim igrama i metodama uvele u terapiju igrom.

Sljedeću sesiju proveli smo u online okruženju upoznavajući se međusobno i prepoznavajući svoje najdublje emocije metodom “prenapregnuća mentalnih slika” u izabranim pričama.
Upoznavanjem drugih upoznavali smo i sebe, prepuni emocija!


Danas, 11. prosinca, tijekom treće sesije, u hibridnom okruženju družili smo se s mr. sc. Ivanom Bašić, voditeljicom Balans centra za biblioterapiju i poetsku terapiju.

Do sljedećega susreta pišemo vlastite terapeutske priče i družimo se na Božićnoj večeri pripovijedanja 20. prosinca u 19.30.