U bajkama dobro pobjeđuje a kako je u životu?

Piše: Marijana Mrvoš

Ima dana kad se čini da dobro ne kotira visoko na ljestvici i ako nemamo čvrsto sidro možemo se zbuniti i povjerovati zlu. Bajke su nam zbog toga i ostavljene u naslijeđe da nas pouče i usmjere. Ako smo zaboravili podsjetimo se – u bajkama dobro pobjeđuje.

Valja ih čitati i slušati prema onoj staroj „Od kolijevke pa do groba“ jer u svakom periodu života u bajkama pronađemo nešto novo a kad bolje porazmislimo bajke ocrtavaju sve što nam se u životu događa samo kad se potrudimo da ih povežemo s vlastitim životom.

Slušati pripovjedača uživo koji pripovijeda bajke i priče poslastica je i hrana za dušu. Grad Ogulin po 17. put od 10. do 12. lipnja otvara vrata svijetu bajke, mašte, igre i zabave. Na Ogulinskom festivalu bajke nastupaju i naše kolegice pripovjedačice Željana Buljat i Sandra Goreta. Obje će, u čarobnom okruženju Đulinog vrt, posjetiteljima ponuditi kreativno pripovijedanje.  

Ako vas put dovede u Ogulin za vrijeme Festivala potražite program i, osim izuzetno ukusnog sladoleda iz slastičarnice Korzo, osladite se pričama u Željaninim i Sandrinim interpretacijama. Provjereno dobar sladoled i truna lokalpatriotizma.

https://www.facebook.com/OgulinskiFestivalBajke